Kondimootor 30/50: Alatskivi Tuiskajad

L 04.02.2023
Alatskivi loss / Alatskivi Castle
Spordialad
Jooksmine, Käimine, Kepikõnd, Matkamine, Seiklussport
Kontaktisik
Kristen Tamm
Kontaktisiku e-post
Kontaktisiku telefon

Ajakava

Pärast lühikest pausi oleme tagasi Kondimootori kestvusmatkadega. Järgmine talvine etapp viib meid Alatskivi lossi lumiseid valdusi üle vaatama. Meie valdused on aga üsna suured, nii et see võtab terve päeva ja läbida tuleb 30 või 50 km jagu metsaradu ja kõrvalteid.

Kuna aastaaja tõttu võib oodata palju lund, siis on rada ka selle võrra kergem võrreldes suvise Kondimootoriga. See muidugi ei tähenda, et pingutama ei peaks, distants on siiski märkimisväärne. Läbimistempo saab valida vastavalt enda võimetele - mõnusalt matkates, jooksusammul või mõlemat kordamööda.

Rajal ootavad külluslikud snäkipunktid, mille kohta nii mõnigi osaleja on öelnud, et peab järgmine päev uuesti kõndima minema - kõht sai päeva lõpuks nii täis! Punktides on osalejaid abistamas ja ergutamas meie armas korraldusmeeskond. Võta sõbrad kaasa ja tule pane ennast proovile. Igal juhul on mõnus laupäev magusa saavutustundega garanteeritud!

Ürituse üldinfo

Ürituse tüüp: jalgsimatk / ultramaraton

Toimumisaeg: 04.02.2023 (registreerimine sulgub 29.01.2023*)

*Kondimootori spordisärke saab tellida kuni 22.01.2023.

Distantsid: 30 km (lühike rada) / 50 km (pikk rada)

Stardiaken: kell 8.00-10.00

Finiši sulgemine: kell 22.00

Asukoht: Alatskivi loss (Lossi 6, Alatskivi, 60201 Tartu maakond)

Elamusvedurid: Kristen Tamm ja Allan Tobi

Osavõtutasu (kuni 04.01.2023):

lühike rada = 35€ / pikk rada = 40€

Kuni 15 a (k.a) lastele kehtib soodustus -30% (25€/28€)

Osavõtutasu (05.-29.01.2023):

lühike rada = 40€ / pikk rada = 45€

Kuni 15 a (k.a) lastele kehtib soodustus -30% (28€/32€)

Osavõtutasu pärast registreerimise sulgemist (30.01.-03.02.2023 kell 23:59)*:

lühike rada = 50€ / pikk rada = 55€

Kuni 15 a (k.a) lastele kehtib soodustus -30% (35€/39€)

*Sellel perioodil ei ole matkatoidu valik garanteeritud, matkatoidu saab kohapeal varude hulgast.


Muu info

Kondimootor on avatud kõigile soovijatele, aga tuleks silmas pidada, et tegu on ikkagi üsna pika matkadistantsiga. Seega hinnake enda vormi ja võimekust vastavalt ning valige endale jõukohane distants (ja stardiaeg). Korraldajad ei võta vastutust ürituse käigus tekkida võivate vigastuste, kahjustuste jms eest - osalejad osalevad üritusel täielikult omal vastutusel. Sellest diskleimerist ei tasu lasta ennast siiski heidutada, tegu on lõbusa ja meeleoluka üritusega!
 

VÕISTLUSKESKUS: START JA FINIŠ

Võistluskeskus ehk start ja finiš asuvad Alatskivi lossis: vaata Google Mapsis. Kohale jõudes järgi suunavaid Kondimootori silte.

Enne rajale minekut tuleb läbi käia võistluskeskusest, kus registreerime teid ära ja anname võistlusmaterjalid. Võistluskeskuses on võimalus kasutada WC-d.

Start on avatud kell 08.00-10.00 ja finiš sulgub kell 22.00. Võistlusmaterjale saab kätte alates kell 07.30.

 

VÕISTLUSMATERJALID

Võistlusmaterjale saab kätte 30 minutit enne stardi algust (kl 07.30) ja kuni stardi sulgemiseni (10.00). Järjekorra vältimiseks tasub starti tulla hilisemal ajal, kui plaanitud läbimistempo ja distants seda võimaldab. Iga võistleja saab stardipunktist enne rajale minekut järgmised materjalid:

  • Rajakaart

  • Võistlusnumber (+haaknõelad)

  • Kondimootori kleepsud

 

RADA

Matka-/võistlusrada on ringikujuline ehk start ja finiš asuvad samas kohas. Rada läbib erinevaid Alatskivi ja Padakõrve looduskaitseala matkateid ning kõrvalisi autoteid. Rajal on nii pinnas-, kruusa- kui ka asfaltkattega teid, kuid eeldatavasti on suur osa nendest siiski lume all. Sõltuvalt lumeoludest ei pruugi esimestel läbijatel sisse käidud rada ees olla.

Rajamärgiseid ja suunaviitasid rajal praktiliselt ei ole (v.a punktides), mistõttu on tugevalt soovitatav kasutada GPS-navigeerimisseadet (sobib ka GPS-spordikell või nutitelefon) või kasutada paberkujul kaarti, aga see on hädavariandina. Paberkujul kaart ei ole spetsiaalne orienteerumiskaart! Hea oleks, kui grupis on kaardilugeja või vähemalt tehnikataibuga navigeerija. Abiks on ka kaasmatkajad, kelle järgi saab liikuda või kellelt abi küsida, kuid ainult sellele muidugi lootma ei tasu jääda.

 

NB! Raja pikkuse puhul võib arvestada veapiiri +/- 3 km ja eksimise korral võib samuti tegelik rada pikemaks osutuda.

Rajakaardi (PDF ja erinevad GPS-vormingud) koos märgitud vahepunktidega saab alla laadida. Rajakaardi ja täpsema rajakirjelduse saadame osalejatele pärast registreerumise lõppemist (st umbes nädal enne üritust) võistluseelses infokirjas.