Tartumaa erivajadustega inimeste matkasarja II etapp

L 23.09.2023, 11:00
Voorepalu
Spordialad
Matkamine
Kontaktisik
Martin Thomson
Kontaktisiku e-post
Kontaktisiku telefon

Ajakava

23.09.2023 toimub giidiga matk erivajadustega inimestele Põlvamaal Voorepalu Põrgurajal. Pärast matka toimub Karilatsi Vabaõhumuuseumi külastus. Matk algab kell 11.00, ühine väljasõit matkale Vanemuise alumisest parklast kell 10.30. Matka giidiks on

Mõnusaks jalutuskäiguks sobilik matkarada algab Voorepalu lõkkekoha vastast teiselt poolt maanteed ja kulgeb äärmiselt vaheldusrikkal maastikul, kus on mitmeid järske tõuse-langusi. Rajal on minevikusündmusi ja rahvapärimusi tutvustavad infoalused, raja kõrgeimas punktis on puhkamiseks laud ja pingid.

Karilatsi vabaõhumuuseum on omanäoline vabaõhumuuseum Lõuna-Eestis, mis annab läbilõike Vana-Võromaa eluolust ~100 aastat tagasi.
Muuseumi 5 ha suurusel territooriumil saab kogeda hetki vanaaegsest koolielust, talutöödest ja tundma õppida igapäevaseid aga lihtsaid tööriistu. Traditsioonide ning kommete õpitoad ja -tunnid: suitsusaunakombestik, Võromaa pulmakombed, tähtpäevade pidamine, rahvakalendri aastaring ja veel mitmed muud elamusprogrammid (nt kohtupidamine võru  keeles, vanaaegne koolitund)  viivad külalise Vana-Võromaa inimeste maailmapildi juurte juurde.

Põlvamaal toimuva matka näol on tegu erivajadustega inimestele mõeldud kolme etapilise matkasarja teise etapiga. Oodatud on kõik erivajadustega inimesed Tartumaalt.

Matkasarja info:

I etapp- 22.04.2023, Väike Väerada- Elva vald
II etapp- 23.09.2023, Voorepalu Põrgurada- Põlvamaa
III etapp- 21.10.2023, Selli-Sillaotsa õpperada- Tartu vald

Sündmust toetavad Eesti Paraolümpiakomitee ja Kultuurkapital


Muu info